TV der bevæger dig

Børn fik tis i hovedet på sidste skoledag

På en skole i Vejle blev sidste skoledag en klam fornøjelse.Foto: Colourbox Foto: colourbox.com

Elever sendt hjem fra sidste skoledag. De skød med tis fra vandpistoler.

Denne artikel vises i samarbejde med TV2.dk.

af

Flere 9. klasses elever gik over stregen, da de skulle fejre sidste skoledag med en vandkamp. De fyldte vandpistolerne med urin.

Det, der skulle have været en sjov begivenhed på sidste skoledag på en folkeskole i Vejle, endte klamt og ildelugtende.

Under den traditionelle vandkamp på Kirkebakkeskolen i Vejle Øst havde mindst tre elever fyldt tis i vandpistolerne i stedet for vand, og det vakte rædsel blandt de øvrige elever, da de pludselig begyndte at skyde om sig.

Skolen har ikke overblik over, præcis hvor mange elever, der blev ramt af urinstrålerne, men den undersøger sagen, forklarer skoleleder Trine Verner Jensen.

 

Skolen reagerer

- Vi tager det her meget alvorligt, det er en yderst grænseoverskridende handling, og den slags tolererer vi selvfølgelig ikke.

Skolen havde planlagt vandkampen til at finde sted i 30 minutter på et afgrænset område. Ifølge Trine Verner Jensen var det kun få elever, der blev ramt af urinen, men alle, der havde det dårligt med udviklingen af vandlegen, fik lov at tage hjem i bad, fortæller hun.

- Vi tror ikke, der var så mange, der blev ramt. Vi har sendt de tre elever, der stod bag det her, hjem fra sidste skoledag, mens vi undersøger, om der var flere, der deltog, og om vi skal gøre yderligere i sagen. Vi har inddraget SSP (kriminalpræventivt samarbejde mellem skole, politi og forvaltning, red.) og kontaktet forældrene til dem, der gjorde det her. Forældrene tager det alvorligt, fortæller Trine Verner Jensen.

Overvejer konsekvenser

Kirkebakkeskolen vil nu overveje, om de skyldige bag tisse-vandkampen skal mærke yderligere konsekvenser. Man kan blandt andet overveje, om de skal have lov til at opholde sig på skolen i længere tid i forbindelse med den kommende eksamensforberedelse. Men det er endnu ikke afgjort, siger skolelederen. 

Hun understreger, at skolen har klare retningslinjer for afholdelsen af sidste skoledag, og at de skyldige elever har opført sig uacceptabelt set med skolens øjne.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden