TV der bevæger dig

Børn og unge i sorg får hjælp af 15-årige Mette

Mette mistede næsten sin far og lillebror i en alvorlig brand - nu arrangerer hun bankospil til fordel for børn og unge, der har mistet familiemedlemmer.

Fredag aften er der banko i den lille hal i Vesterhede. Det er den 15-årige Mette Jensen, der står bag initiativet. Og overskuddet går til børn og unge i sorg.

Hun ved nemlig, hvordan det er, at være ung og ramt af sorg.

I 2010 var Mette Jensens far i gang med at brænde en dieseltank af, da en stikflamme fik fat i ham og Mette Jensens dengang etårige lillebror. I flere måneder svævede de mellem liv og død på rigshospitalet i København.

- Jeg tænkte på om de ville overleve. Jeg var ligeglad med, hvordan de så ud. Bare de var her. Min familie betyder alt for mig. At de ikke skulle være her – det kan jeg ikke, siger Mette Jensen til TV SYD.

Derfor har hun nu sat sig for at hjælpe andre børn og unge, der er ramt af sorg efter at have mistet en forælder eller søskende. 

Mette Jensen er overbevist om at ulykken har gjort hende til en pige, der er anderledes end de jævnaldrende.

- Jeg er meget omsorgsfuld, og jeg tænker meget på, hvordan andre har det. Jeg sætter tit mig selv i sidste række. Jeg kan f.eks. sagtens finde på at tage i skole, selvom jeg er syg, fordi jeg ved, at der er nogen, der har brug for at jeg kommer, siger hun.

Mette Jensen er en pige med ben i næsen. Listen med gevinster er lang. Hun har selv skaffet dem alle sammen.

Til sommer fortsætter hun sit velgørenhedsarbejde ved at cykle Danmark rundt med Team Giv Håb.
 

Følg KV17 i vores nyhedsapp
Følg KV17 i vores nyhedsapp
Følg KV17 i vores nyhedsapp