Børn og unge mister værested - tilskud på 90.000 kroner væk

Værested for børn og unge mister tilskud og lukker - men reddes måske på målstregen.

Hedensted Kommune lukker et værested for unge, som ellers ikke har så mange steder at gå hen om eftermiddagen og aftenen.

Stedet hedder Cafe Møllen, det ligger i Løsning, drives af frivillige, og besøges hver dag af 30-40 børn fra kl. fire om eftermiddagen indtil ud på aftenen. Det er børn, som ikke er med i de traditionelle fritidsmuligheder som f.eks. en sportsklub.

På Cafe Møllen kan de komme og spille bordtennis, hygge, bage sammen med de frivillige voksne osv.

Cafeen har eksisteret i tyve år, men nu lukker den, fordi Hedensted Kommune stopper sit tilskud på ca. 90.000 kr. om året.

I tyve år har Cafe Møllen i Hedensted været et fristed for børn og unge.
I tyve år har Cafe Møllen i Hedensted været et fristed for børn og unge.

-Jeg er meget bekymret for flere af børnene, som nu ikke har nogle steder at være efter skoletid. Vi har ingen fast plan for, hvad der nu skal ske. Man kan sige det kort: Ingen penge. Ingen planer.

Det siger Laila Mortensen, daglig leder af Cafe Møllen, til TV SYD:

- Det er børn og unge, som kommer fra udsatte familier, og hvor skal de nu gå hen og få den trygge base? Ja, ja, de har da deres familie, men ikke alle børn har en familie, der kan dække deres behov, siger Laila Mortensen.

Håb om redning i sidste øjeblik

På torsdag holder Hedensted Kommunes forvaltning for kultur og fritid møde med en ny initiativgruppe. Den vil genåbne Cafe Møllen og drive den videre for det beløb som den gamle bestyrelse ikke så sig i stand til drive cafeen for - så måske er der nyt håb for Løsnings børn og unge.