Børn svinger plastickøllerne

Esbjerg Golfklub tilbyder med stor succes børn ned til 4-års alderen at træne på golfbanen.

Formålet er at gøre børnene interesseret i golfsporten så tidligt som muligt.

- Lysten til en bestemt sportsgren går jo tit i arv, forstået på den måde, at hvis far spiller fodbold, så gør sønnen det også.

- Og så tænkte vi, at hvis mor og far spiller golf, så er det da nemmere for dem at tage børnene med på banen fremfor at køre dem til fodbold og badminton i den anden ende af byen. På den her måde er familien jo samlet, forklarer en af intiativtagerne til børne-træningen, Ben Tinning, der fik ideen sammen med sin søster, Kit.

Prøve det af

Og Ben Tinning ved om nogen, at lysten til at dyrke en bestemt sport tit smitter af på resten af familien: hans far, Arne, var en årrække træner i
Esbjerg Golfklub - og både hans bror Steen og hans kusine Iben har begge dyrket golf på meget højt niveau.

- Bagtanken er ikke, at børnene nødvendigvis skal blive professionelle og meget dygtige, siger Ben Tinning, der netop sammen med Steen og Iben Tinning har udgivet en instruktions-DVD til børn, der vil spille golf.

- Hvis det er noget, de har lyst til at fortsætte med, så er det godt. Men børn skal have lov at prøve forskellige sportsgrene af, og mister de
interessen for golf, så er det okay med os.

Tennisbolde

Træningen med de små børn er forholdsvi by i Esbjerg Golfklub.

- Vi har trænet tre-fire gange, og der er dukket seks-otte børn op hver gang, fortæller Ben Tinning.

Børnene i Esbjerg Golfklub er udstyret med specielle køller lavet af plastic.

Det betyder, at køllerne ikke er nær så tunge og lange som almindelige køller. Derudover bruger børnene tennisbolde i stedet for goldfbolde.

Tennisboldene er nemlig meget større. Og nemmere at få øje på.