Børnehavebørn lærer ved at lege

En time om ugen er legetøjet byttet ud med papir og blyant. Pædagogerne i børnehaven Kernehuset i Nørre Bjert ved Kolding leger læring ind i de ældste børn.

Børnene i børnehaven Kernehuset i Nørre Bjert ved Kolding leger - og lærer.
De sidste to år har de ældste børn i børnehaven Kærnehuset lært at stave en time hver uge.

Bogstaver kan nemlig være lige så sjove som fingermaling eller papmache.

De ældste børnehavebørn får leget bogstaverne ind.
Det er så effektivt, at børnene kender alfabetet og flere kan skrive enkelte ord inden de starter i skole.

- Vi kunne se at de ældste børn havde lyst til at lege med ord, og de havde behov for at der skulle ske noget. Så det greb vi fat i, siger Alice Andersen, en af de to pædagoger der arbejder fast med at lære børnene om bogstaver.

Hver mandag samler pædagogerne Alice Andersen og Karina Korsgaard en del af de ældste børn i "ABC klubben".

Her gennemgår de bogstaverne og taler om, hvordan bogstaverne lyder, hvordan de ser ud, og børnene forsøger at tegne dem selv.
 
- Det vigtigste for os er, at børnene oplever noget sjovt, samtidig med at de lærer. Når vi gør det rigtigt, kaster de sig over opgaverne, siger Alice Andersen.

Og indsatsen har effekt. Det kan Kristina Ringkjøbing skrive under på. Hendes datter Andrea skal begynde i skole efter sommerferien. Og hun får en flyvende start:

- Hun kan allerede læse lidt - og skrive sit eget navn og ord som "kat" og "is". Samtidig har hun synes det var sjovt at lære, så jeg tager hatten af for indsatsen i ABC-klubben. Det er tydeligt at pædagogerne brænder for sagen, siger Kristina Ringkjøbing.