Børnehaver forbyder mobiltelefoner

Flere børnehaver forbyder nu børnene at medbringe mobiltelefoner, nintendoer og andet legetøj med kamera i. Det sker i frygt for, at børnene tager billeder af hinanden, som kan havne de forkerte steder, skriver JydskeVestkysten.

Frygt for pædofile

- Børn lægger ikke det samme i de billeder, de kan tage, som nogle voksne måske gør, og vores frygt kan være, at et billede, som et barn tager af for eksempel et andet barn på toilet, ender i hænderne på en pædofil, forklarer Gerth Aastrup Hansen, leder af Kernehuset i Kolding, som indførte reglen for godt en måned siden på opfordring fra nogle forældre.

Forbud mod at fotografere

I Børnegården Vester Nebel ved Kolding forbød man legetøj med kamera i for et halvt år siden og heller ikke i eksempelvis Vejen-børnehaverne Kildevænget og Solhøj må børnene fotografere hinanden.

Dobbeltmoral

I pædagogernes fagforbund, BUPL, peger jurist Lars Feldt Andersen på, at nogle forældre helt har modsat sig, at der bliver taget billeder af deres børn. Det harmonerer dårligt med, at børnene frit kan rende rundt og tage billeder af hinanden, mener han.