Børnene indtog det gamle landbrug

I Dons ved Kolding er et nedlagt landbrug blevet til børnehave til gavn for børnene og nærområdet.

Rundt om i Danmark står mange landbrugsbygninger og forfalder, men flere af bygningerne har mulighed for at give nyt liv til nærområdet, hvis de bruges til noget andet. Det er Rødbæksgaard i Dons ved Kolding et godt eksempel på.

quote

Det var egentlig, fordi jeg er uddannet pædagog, at vi kom til at tale om det, og pludselig var vi gået fra tanke til handling, men det har vi ikke et sekund fortrudt.

Kari Uth, leder, Rødbæksgaard Børnehave, Dons

Den 120 år gamle gård ejes i dag af Olav og Kari Uth. Oprindeligt boede Olav Uths mor på gården, men da hun skulle på plejehjem, og stuehuset stod tomt og forfaldt, fik Kari og Olav Uth den idé at udnytte det gamle stuehus til børnehave.

- Det var egentlig, fordi jeg er uddannet pædagog, at vi kom til at tale om det, og pludselig var vi gået fra tanke til handling, men det har vi ikke et sekund fortrudt, lyder det fra Kari Uth.

Stuehuset var dog i så dårlig stand, at det ikke kunne renoveres, så et nyt blev bygget og i dag huser det en velfungerende børnehave med Kari Uth som leder.

Børnehaven går nu så godt, at de har droppet landbruget, og Olav Uth er gået fra at være landmand til børnehavens pedel.

- Det går godt. Der er ikke den store forskel på at passe dyr eller børn, lyder det som et smil på læben fra Olav Uth.

quote

Det går godt. Der er ikke den store forskel på at passe dyr eller børn.

Olav Uth, landmand og pedel, Rødbæksgaard Børnehave, Dons

Netop det at udnytte gamle landbrugsbygninger til noget nyt bakkes os af SEGES og Realdania. I efteråret relancerede de projektet ”Genanvend gården" med nye vejledninger til at skabe nyt liv i gamle landbrugsbygninger.

Du kan blive inspireret på realdania.dk