Børnerig familie i Esbjerg smidt ud

En familie i Esbjerg med fem hjemmeboende børn bliver smidt ud af deres lejlighed, fordi familiens 14-årige søn i 2008 satte ild til en barnevogn i opgangen.

Vestre Landsret har netop ændret en afgørelse fra byretten, og det betyder, at familien med øjeblikkelig virkning skal fraflytte lejligheden.

Den 17. november 2008 blev den dengang 14-årige søn sendt af sted i et ærinde. Han satte ild til en plastikpose, der lå i opgangen. Da ilden havde godt fat smed han posen, og den faldt tilfældigvis ned i en barnevogn. Han løb fra stedet og branden udviklede sig.

Den lovpligtige røglem i opgangen virkede ikke, og derfor blev røgen så kraftig, at en familie på fjerde sal måtte flygte ud på altanen og blive hentet af røgdykkere. Der skete skader for 95.000 kroner på ejendommen.

.

Skabte utryghed

Boligselskabet opsagde straks efter familiens lejemål. Begrundelsen var, at familien har skabt utryghed i opgangen, og at der var risiko for, at drengen kunne finde på det samme igen.

Byretten afviste kravet og gjorde gældende, at familien hverken før eller siden har givet anledning til klager eller problemer, og der var tale om et enkeltstående tilfælde.
 
Landsretten er derimod indstillet på at familien med fem børn skal flytte og finde et andet sted at bo. Landsretten siger, at ildspåsættelsen var bevidst og af en sådan grovhed, at en fraflytning er påkrævet efter lov om almene boliger