Bokser risikerer forvaring

En stribe domme for vold, trusler og voldtægter kan ende med, at en tidligere europamester i boksning fra Horsens skal i forvaring.

 Striben af voldelige overfald er så lang for den tidligere mesterbokser Lars Lund Jensen, at anklagemyndigheden nu har tabt tålmodigheden med ham. I en kommende retssag risikerer den 49-årige mand at blive sendt i forvaring på ubestemt tid.

De seneste mange år har været én lang vandring ind og ud af retssale. Når Retten i Horsens på onsdag tager hul på endnu en omgang, står Lund Jensen endnu en gang tiltalt for vold.

Ifølge anklageskriftet opsøgte han i marts sidste år en kvinde i Lund uden for Horsens. Hun blev truet med en lang kniv og slået med knyttede næver, før eksbokseren lænkede hende med håndjern til toilettet og sparkede hende flere gange.

Mishandlingen fortsatte ifølge politiet med, at manden ved håret trak hende ud i sin bil, hvor han lænkede hende til ratstammen.

Mens dødstruslerne regnede ned over hende, blev hun ridset i halsen med kniven. Volden var så omfattende, at kvinden til sidst var bevidstløs. En lægeundersøgelse har vist, at hun brækkede to ribben og knækkede en tand.

Lars Lund Jensen er tidligere professionel bokser og nåede at blive europamester i sin klasse.

I 2004 blev han i Højesteret dømt for tre voldtægtsforsøg på et kollegium i Toftlund. Det kostede to et halvt års fængsel. I 2001 blev han desuden straffet med to års fængsel for vold og voldtægt af sin daværende samleverske.

Han er også tidligere dømt for at true med at smide en kæreste ud fra en togbro.

Til gengæld blev han i 1999 frifundet for at have slået en mand ihjel under et slagsmål i Fredericia. Lund Jensen var til stede i lejligheden, men det kunne ikke bevises, at han stod bag dødsvolden.
Forvaring er forbeholdt de kriminelle, som er så farlige, at anklagemyndigheden vurderer, at en almindelig fængselsstraf ikke længere er nok.