Boliger på Fredericia Havn godkendt

Fredericia kommune oplyser i dag, at de 64 nye boliger er blevet godkendt af miljømyndighederne. Byggeriet kan gå i gang straks.

Fredericia Kommune ryster ikke på hænderne i denne sag. Til gengæld er flere folketingspolitikere rystede over Fredericia kommunes planer om at bygge så tæt på Shell-terminalen på havnen.

Brandfare

Den anses for at være en af landets farligste virksomheder. Hver dag bliver der håndteret brandfarlige brændstoffer på terminalen, og det nye boligkvarter bliver bygget kun 400 meter væk.

Men Thomas Banke, Fredericias borgmester, siger at nu kan byggeriet begynde, uanset de protester, der bliver rejst.

Klar til næste fase

Den nuværende sikkerhedszone rundt om Shells havneterminal er på 525 meter. Kommunen mener, det er sikkert at bygge meget tættere på, og projektet er godkendt af et nærmest enigt byråd, hvor kun et medlem ikke stemte for.
 
De 64 boliger er det første byggeri inden for sikkerhedszonen. Ved siden af ligger den tomme Kemira-grund, som kommunen også har planer med.

Når nu Miljøcenter Odense har godkendt den noget kortere sikkerhedsafstand, er det sandsynligt, at kommunen også udarbejder et projekt for Kemira-grunden.