Boliger på vej på fyrværkeri-grund

Fyrværkerigrunden i Seest bliver hjemsted for 35 nye familieboliger, som skal sætte nye standarder for innovativt, grønt boligbyggeri. Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Arkitektforeningen, der står bag initiativet i samarbejde med Lejerbo og Kolding Kommune

I 2004 blev store dele af Seest hårdt ramt af fyrværkeriulykken. Nu er der udsigt til, at Kløvkær-grunden bliver forvandlet til 35 nye, attraktive familieboliger, som skal opfylde de skærpede krav om bæredygtighed i nyt boligbyggeri.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Arkitektforeningen har i en konkurrence udvalgt Kolding Kommune, som sammen med Lejerbo har budt ind med 35 boliger i lavt byggeri på Kløvkær-grunden. Med udvælgelsen følger en åben arkitektkonkurrence, som skal sikre det det bedste og mest innovative byggeri.

Glæder sig

Knud Erik Langhoff, formand for Teknik- og Boligudvalget, glæder sig over, at Kolding er udvalgt til pionerbyggeriet som den ene af to kommuner:

- Med den historie, som grunden har, er det vigtigt for os, at byggeriet bliver udviklet med stor respekt for områdets særlige karakter og i tæt dialog med lokalområdet. En stor del af grunden er udlagt som fredet natur og det skal byggeriet selvfølgelig tage hensyn til, understreger Knud Erik Langhoff.