TV der bevæger dig

Boliger på vej på fyrværkeri-grund

01:32

Seest efter fyrvækeri-ulykken 2004.

1 af 2

Fyrværkerigrunden i Seest bliver hjemsted for 35 nye familieboliger, som skal sætte nye standarder for innovativt, grønt boligbyggeri. Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Arkitektforeningen, der står bag initiativet i samarbejde med Lejerbo og Kolding Kommune

I 2004 blev store dele af Seest hårdt ramt af fyrværkeriulykken. Nu er der udsigt til, at Kløvkær-grunden bliver forvandlet til 35 nye, attraktive familieboliger, som skal opfylde de skærpede krav om bæredygtighed i nyt boligbyggeri.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Arkitektforeningen har i en konkurrence udvalgt Kolding Kommune, som sammen med Lejerbo har budt ind med 35 boliger i lavt byggeri på Kløvkær-grunden. Med udvælgelsen følger en åben arkitektkonkurrence, som skal sikre det det bedste og mest innovative byggeri.

Glæder sig

Knud Erik Langhoff, formand for Teknik- og Boligudvalget, glæder sig over, at Kolding er udvalgt til pionerbyggeriet som den ene af to kommuner:

- Med den historie, som grunden har, er det vigtigt for os, at byggeriet bliver udviklet med stor respekt for områdets særlige karakter og i tæt dialog med lokalområdet. En stor del af grunden er udlagt som fredet natur og det skal byggeriet selvfølgelig tage hensyn til, understreger Knud Erik Langhoff.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden