TV der bevæger dig

Boligforening måtte selv rydde op efter kalk-uheld

1 af 4

Boligforeningen Østerbo i Vejle undrer sig over, at de selv måtte rydde alt op evter det store kalk-uheld på havnen i Vejle i sidste uge. Forureren, Faxe Kalk, har ikke taget ansvar for at fjerne den sundhedsskadelige kalk.

- Vi har slet ikke oplevet, at Faxe Kalk har taget ansvar for oprydningen. Vi har selv hyret et eksternt firma til at gøre rent. I begyndelsen var der otte til 12 mand på opgaven, og lige nu er der fire i gang med at vaske kalkstøvet af, siger direktør i Østerbo Søren Ahle Hansen til Vejle Amts Folkeblad.

Embedslægen gav boligforeningen påbud om, at den ikke måtte tage legepladser og fællesarealer i brug, før de var gjort rene. Der var tale om brændt kalk, som kan ætse ved berøring.

Fem tons kalk slap ud ved en fejl under aflæsning på havnen. Det lagde sig som hvidt pulver over hele kvarteret og op gennem skoven til Nørremarken.

Produktionschef hos Faxe Kalk, Peter Pedersen, beklager, at Østerbo ikke har fået den hjælp, de efterspørger. Han oplyser til Vejle Amts Folkeblad, at han personligt har talt med 350 beboere efter uheldet. Faxe Kalk, er ejet af det belgiske selskab Lhoist, som også forsikrer firmaet.

- Vi fik fat i slamsugere, der spulede og sugede i alt 15 tons kalk opblandet med vand op, så en god del af de cirka fem tons brændt kalk, der slap ud, fik vi samlet op. Men skadeservice er ikke en del af vores forsikring. Derfor kunne jeg ikke sende skadeservicefirmaer ud og gøre rent. I stedet må jeg henvise til vores forsikringsselskab. Det er det bedste, jeg kan gøre, siger Peter Pedersen til Vejle Amts Folkeblad.

02:22 Luk video
00:34 Luk video
01:11 Luk video

TV SYDs indslag om kalkuheldet i sidste uge. Plus billeder fra Local eyes (Se flere video fra local eyes: http://localeyes.dk)

Local Eyes

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden