Boligmarkedet er gået i sort

Antallet af ejerboliger til salg slår igen rekord. I Sydjylland er 6.676 parcel- og rækkehuse til salg, og det tager i gennemsnit 257 dage at sælge en helårsbolig.

Det fremgår af Realkreditrådets boligstatistik for maj.

Ejere af fritidshuse må væbne sig med endnu større tålmodig, når de sætter deres hus til salg. Her er liggetiden over et år, nemlig 371 dage i Sydjylland. 1.435 sommerhuse er til salg i landsdelen.

I hele landet er knap 70.000 helårsboliger, ejerlejligheder og fritidshuse til salg. Det er 8.800 flere end for et år siden, og det er det højeste antal i statistikkens historie, som begyndte i januar 2004.

Køberne tøver

Rekorden skyldes ifølge Troels Theill Eriksen, senioranalytiker i Nordea, at foråret og sommeren typisk er boligmarkedets højsæson, hvor både boligkøbere og -sælgere melder sig på banen.

- Det har også gjort sig gældende i dette forår, men stigningen i salgsudbuddet har været kraftigere end normalt. Det skyldes både, at der er sat mange parcelhuse til salg, men også, at der kun er taget få ud af markedet, siger han til Ritzau.

Køberne holder sig tilbage. De kan med god grund være bange for at købe for dyrt.

I maj faldt udbudspriserne for helårsboliger med 2,5 procent i Sydjylland i forhold til maj sidste år. Prisen pr. kvadratmeter er på 11.446 kroner i gennemsnit.

Hent hele statistikken på Realkreditrådets hjemmeside.