Boligtrend har sat gang i livsfarligt tralle-tyveri

I Esbjerg oplever et stilladsfirma, at deres traller fra stilladserne bliver stjålet. Det bringer deres ansatte i livsfare, advarer de.

En tralle bruges oprindeligt som gulv på stilladser. For tiden bygger man også smarte bænke af trallerne fra stilladser. Men den nye mode bringer stilladsarbejdere i livsfare.

quote

Det er rigtig farligt. Det giver jo lige pludselig et hul i stilladset, der hvor folk skal gå.

Heidi Hulmose, medejer Hulmose Stilladser, Esbjerg

Forleden aften undrede en nabo sig over larm fra byggepladsen ved Kareen i Esbjerg. Det viste sig at være to kvinder, der stjal, traller fra stilladset.

-Det er rigtig farligt. Det giver jo lige pludselig et hul i stilladset, der hvor folk skal gå, siger Heidi Hulmose, der er medejer i Hulmose Stilladser og har været udsat for tyveriet.

Trallerne er så populære, at der indimellem forsvinder nogen fra byggepladser. Heidi Hulmose havde dog ikke regnet med at svindet skyldtes tyveri – ikke før hun så videoen.

- Det chokerede i hvert fald mig, at det var almindelige mennesker. Jeg vil tænke, at de var på min alder.

Heidi Hulmose indrømmer, at hun også godt kan lide trallebænkene, og på kontoret har Hulmose Stilladser da også selv en bænk lavet af udtjente traller.

quote

De er da smarte. Men det duer ikke de tager de ting, der skal bruges som sikkerhed for stilladsarbejderne.

Heidi Hulmose, medejer Hulmose Stilladser, Esbjerg

- De er da smarte. Men det duer ikke de tager de ting, der skal bruges som sikkerhed for stilladsarbejderne, siger hun til TV SYD.

Stilladsfirmaet lever af at skabe sikkerhed for håndværkerne. Og advarer derfor mod at stjæle trallerne.

- Der er jo ikke nogen, der har lyst til at blive ringet op og få at vide, at der er sket deres familiemedlem noget på arbejdet. Slet ikke et fald fra de højder.