Så er børnene tilbage på Egtved Skole efter bombetrussel

Klokken 8 torsdag morgen vendte børn og personale tilbage til skolen, der onsdag formiddag blev ramt af bombetrussel. Skoledagen blev indledt med, at børn og voksne samledes og talte om den dramatiske oplevelse i går.

De 360 elever på skolen og personalet mødtes til samling, inden undervisningen i klasserne blev genoptaget.

- Vi samledes med eleverne kl. 08.00 for at finde ud af, hvordan de har det. Vi vil være sikre på, at både elever og lærere får oplevelsen bearbejdet. Derfor har vi en krisepsykolog stående stand by, hvis nogen får behov for det, siger skoleleder Villy Raahauge, Egtved Skole. 

Det var sekretæren på Egtved Skole, der onsdag morgen modtog opkaldet om bombetruslen kort før klokken 09. 

Skolens ledelse tog straks truslen alvorligt og fulgte den evakueringsplan, som alle skoler har liggende klar i skuffen. De 360 elever og omkring 40 voksne i personalegruppen blev først indkvarteret i den nærliggende Egtvedhallen og blev siden i busser kørt til  Brandstationen i Egtved. Her hentede forældre og pårørende børnene. 

Politiet og bomberydderne fandt ingen bombe på skolen. Torsdag fortsætter efterforskningen. 

Hør skoleleder, Villy Raahauge, forklare hvorfor Egtved Skole samlede alle elever, inden undervisningen startede torsdag morgen. 

Politiet leder efter spor på internettet

- Vi arbejder først og fremmest med telefonsporet via teleudbyder og spor på internettet. Skolesekretæren beskriver stemmen i opkaldet som tilhørende en voksen mand. Vi arbejder videre med teorien om, at den engelsksprogede trussel var indtalt på bånd. Det udelukker dog ikke, at det udmærket kan være lokale unge mennesker, der står bag. På internettet er der flere muligheder for at indtale beskeder på forskellige sprog og stemmer, siger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, Sydøstjyllands Politi, torsdag formiddag til TV SYD.

Politiet har endnu ikke fået svar fra norsk politi, der efterforsker flere lignende trusler onsdag mod skoler i Telemarken, om en mulig sammenhæng.