Borgere redder byens slidte forsamlingshus

Omkring 100.000 kroner blev samlet ind fredag aften i Vinten-Lund. Penge, der skal bruges til at live det gamle forsamlingshus op igen.

I Vinten-Lund ved Horsens står der et 100 år gammel forsamlingshus. Det er både slidt og forfalden.

Byens borgere regnede nemlig med, at den nye multihal kunne erstatte forsamlingshuset, og derfor var der ingen grund til at gøre mere ved det. Men det kan det ikke. Multihuset er kommunens, og så må det ikke lejes ud.

Byen har brug for et sted at holde fest og forsamlinger, så derfor er borgerne i Vinten-Lund gået i gang med at samle 500.000 kr. til renovering af det gamle forsamlingshus.

- Facaden trænger til en ordentlig omgang, det kniber med at åbne vinduerne og køkken skal bruge en kærlig hånd. Så vi vil gerne sætte vores forsamlingshus i stand, så vi har et sted at mødes og holde fest, siger Henrik Kvist, der er kasserer i forsamlingshuset. 

Første step hedder en ladvogn kondicykler, 75 sponsorer og 15 sæt stærke ben.

To af dem sad på den lokale Rasmus Kolbe, der selv husker at have været til fødselsdage og fastelavnsfester i forsamlingshuset.

- Det er hyggeligt at komme hjem til sin hjemby og gøre et godt stykke arbejde. Jeg har kørt næsten 22 kilometer nu, fortæller han TV SYD, mens han tramper derudaf.

Fredag aften blev de første 100.000 kr. cyklet i mål. Resten håber byen at kunne finde ved hjælp af fonde og med støtte fra Horsens Kommune.