Borgerlige: Kom tilbage Banke

Borgerlige fra flere partier opfordrer nu Fredericia borgmester Thomas Banke om at vende tilbage som borgmester.

Selvom flere Venstre-medlemmer af Fredericia byråd undsiger Fredericias Venstre-borgmester Thomas Banke, får han nu opbakning fra flere borgerlige medlemmer af byrådet.

- Vi synes, tiden nu er inde til, at vi står sammen på den borgerlige fløj, hvorfor Dansk Folkeparti, Det konservative Folkeparti og Pernelle Jensen fra Venstre vil opfordre Thomas Banke til at komme tilbage som borgmester for at føre borgerlig politik, skriver Susanne Eilersen (DF), Kurt Halling (DF), John Bader (K), Inger Nielsen (K) og Pernelle Jensen (V) i en udtalelse.

De seneste oplysninger om, at Thomas Banke har taget kørepenge for møder, han ikke har deltaget i, får følgende kommentar:

- Vi betragter det som værende en del af samme sag. Det er oplysninger, som hele tiden har været en del af de dokumenter, som blev udleveret i forbindelse med aktindsigten før jul og dermed ikke nye oplysninger. Derudover er byrådet allerede blevet gjort bekendt med ovenstående, samt at der kan være andre fejl. Det kan dermed ikke garanteres, at de fremsendte kørselsregnskaber er 100 % retvisende, da de er lavet med mange måneders mellemrum. Han har overfor os erkendt, at det tidligere har været håndteret sjusket, og det er værd at notere, at der de seneste mange måneder har været afstemninger af kørsel og Eurocard jævnligt, og at det har fungeret.

- Vi skal ikke på nogen som helst måde frikende borgmesteren for hans bilags- og kørselssjusk. Det har han også selv erkendt har været for sjusket håndteret. Det er vi overbeviste om at gang han lært af. Nu skal vi videre.