TV der bevæger dig

Borgerne i Ølgod kan ånde lettet op – lægerne fortsætter

Lægerne Novak og Johansson vil fortsat være at finde i Ølgod Lægehus fremover. Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller, TV SYD

Lægerne Novak og Johansson vil fortsat være at finde i Ølgod Lægehus fremover. Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller, TV SYD

1 af 2

Efter et møde onsdag mellem Region Syddanmark og de to læger Lukasz Novak og Lasse Johansson er lægedækningen i Ølgod sikret.

Der blev indgået kompromiser mellem parterne på onsdagens møde. Dermed fortsætter de to læger deres praksis i byen, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Lægerne Johansson og Novak kunne ellers ikke blive enige med Region Syddanmark, der ejer Ølgod Sundhedshus, om vilkårene i en huslejekontrakt. De to læger var især utilfredse med, at kontrakten indebærer, at de betaler for udvendig vedligeholdelse af lægehuset på Vestergade.

Men nu har de stridende parter altså indgået kompromis.

Vi har nu vendt og drøftet uenighederne. Det har banet vejen for en langvarig aftale om praksis i Ølgod.

Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark

- Sagen her er et godt eksempel på, hvordan en kontraktforhandling kan gå i hårknude, fordi parterne hver især holder fast i sine holdningerne og ikke mødes face-to-face. Vi har nu vendt og drøftet uenighederne. Det har banet vejen for en langvarig aftale om praksis i Ølgod, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, i pressemeddelelsen.

Borgerne i Ølgod kan derfor se frem til at blive behandlet af de samme læger som nu.

- Både vi i regionen samt Lukasz Novak og Lasse Johansson har været kede af den situation, som en opsigelse ville have bragt borgerne i, og derfor er vi naturligvis rigtig glade for, at den nye aftale sikrer en kontinuitet i lægedækningen i Ølgod, slutter koncerndirektøren.

Begge parter er nu enige om at se fremad og i fælleskab arbejde på at få flere læger til Ølgod. 

Læs også Snakken går i Ølgod - byens læger stopper

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden