Borgerne i Sønderborg var glade for besøget af 37.000 spejdere

Borgerne i Sønderborg er både tilfredse og glade for, at kommunen denne sommer var vært for Spejdernes Lejr med 37.000 deltagere. Det viser en undersøgelse i kommunens borgerpanel.

Hele 95 procent mener, at kommunens værtskab for lejren var en god idé, og ni ud af ti synes, at kommunen bør forsøge at tiltrække lignende events. 

Af 1300 modtagere af et spørgeskema i slutningen af august har godt 900 - flere end syv ud af ti - svaret, hvilket er en meget høj svarprocent. Optællingen viser, at 99 procent havde kendskab til lejren, og ud af disse har 48 procent også været på lejren. Det fortæller kommunen i pressemeddelelse.

- Under og efter lejren har jeg talt med mange begejstrede borgere, og en del var også positivt overraskede over lejren. Det er dejligt, at vi nu også har dette bekræftet med en så overbevisende statistik, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, (S). 

Borgerpanelet er også blevet spurgt om, hvordan det mener, at lejren på længere sigt påvirker området. Flest - hele 91 procent - tilslutter sig, at lejren styrker kommunen som et godt sted at være turist, men 84 procent mener også, at den styrker kommunen som et godt sted at bo, ligesom 79 procent giver udtryk for, at spejderlejren gør dem mere stolte over at bo i kommunen.