Borgerne skal placere vindmøller

Haderslev Kommune spørger indbyggerne, hvor de synes, det er rigtigt at stille en vindmølle op. Skal den stå på land eller i havet?

Borgerne kan komme med ideer og forslag indtil den 2. maj. Haderslev Kommunes Udvalg for Plan og Miljø besluttede allerede den 31. januar 2011 at sende planlægning for store vindmøller ud i en idéhøring, og borgerne har også mulighed for at sige, at de slet ikke vil have vindmøller i kommunen.

Store eller små møller?

- Vi vil rigtig gerne vide, hvilken vej vinden blæser i forhold til borgernes holdning til vindmøller i Haderslev Kommune. Skal vi have nye, store vindmøller sat op, hvad skal der ske med de små vindmøller og hvor vil det eventuelt være godt at opsætte nye vindmøller, siger formanden for Udvalget for Plan og Miljø, H.P. Geil.

Haderslev Kommune har udarbejdet et debat-oplæg, der blandt andet beskriver, hvordan statens vindmøllesekretariat har hjulpet kommunen med at udarbejde et kort med mulige egnede områder.

Det drejer sig om 17 forskellige steder i kommunen. I første omgang er der kun sikret, at reglerne for afstand til naboen er overholdt. Oplægget står på kommunens hjemmeside.