Borgerne skal være med til at bestemme

Sønderborgs nye borgmester vil give borgerne mere indflydelse, end de har nu. Hun ved, hun skal møde nogle tunge udfordringer, så derfor går hun meget passende til styrke-træning.

Vi fandt Aase Nygaard i Århus, hvor hun i dag var til forhandlinger med andre kommunal-politikere om den seneste melding fra regeringen: Ikke flere penge. I må klare Jer med det, I har.

Hårdt ramt

Det bliver svært, siger Aase Nygaard. Det er en kolossal udfordring, og derfor er det vigtigt at inddrage borgerne. De skal være med i arbejdet på at skabe den bedst mulige kommune. Det er derfor, vi er valgt til byrådet, tilføjer den nye borgmester.

Aase Nygaard siger, Sønderborg Kommune er hårdt ramt, fordi der er blevet så mange ledige. Derfor er det nødvendigt at få nogle iværksættere i gang. Der skal være flere arbejdspladser.

Vigtigt samarbejde

Sønderborgs nye borgmester er 58 år, og valgt på en tværpolitisk liste. Hun har konstitueret sig med Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative. Samarbejde er vigtigt, siger Aase Nygaard.

Hun har været borgmester i den nedlagte Augustenborg Kommune, og hun tror, at denne erfaring giver noget ballast, som hun får brug for til at løse nogle tunge opgaver.

For en sikkerheds skyld er hun også i gang med styrke-træning. Meget passende er  der et kondi-rum på rådhuset, men det har hun ikke kaft tid til at besøge endnu.