Borgmester accepterer ikke skrivebordsbeslutning

Koldings borgmester kalder Fredningsnævnets afvisning af en renovering af Skamlingsbanken for en skrivebordsbeslutning. Nævnet har nemlig slet ikke været ude at se området.

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) er ikke tilfreds med Fredningsnævnets beslutning om at afvise planer om en renovering af Skamlingsbanken og området omkring.

quote

Skamlingsbanken er en af vores absolut kulturperler i Danmark, hvor vi står med en utidssvarende udstillingsbygning, som ikke tager sig godt ud. Der er P-pladser, der er gravet ind i det mest originale nemlig højskamlingen.

Jørn Pedersen, borgmester, Venstre, Kolding

Han kalder nævnets afslag for en skrivebordsbeslutning, da de ikke selv har besigtiget området.

Derfor vil Jørn Pedersen nu forsøge at få Fredningsnævnet ud på Skamlingsbanken, så de ved selvsyn kan se området, og hvor meget det vil gavne stedet at få det renoveret.

- Skamlingsbanken er en af vores absolut kulturperler i Danmark, hvor vi står med en utidssvarende udstillingsbygning, som ikke tager sig godt ud. Der er p-pladser, der er gravet ind i det mest originale nemlig højskamlingen, og et område, man ikke kan bevæge sig rundt i, så derfor trænger det til en opdatering, siger Jørn Pedersen til TV SYD.

Skamlingsbanken blev fredet i 1937 med det væsentligste formål at bevare udsigten til Skamlingsbankens top, og for at kunne gennemføre kommunens planer ville det kræve en dispensation for fredningen. Det er den ansøgning Fredningsnævnet har givet afslag på.

Kolding Kommune har fire uger til at klage over afgørelsen.