Borgmester bekymret over unge, der kommer hjem til jul

Borgmester i Varde, Venstres Erik Buhl, frygter for de unge, der kommer hjem fra Københavnsområdet, som er hårdt ramt af corona.

Erik Buhl, borgmester for Venstre i Varde Kommune, er bekymret for årets juleferie på grund af covid-19-pandemien.

- Jeg er bekymret for en jul, hvor vi bringer unge mennesker hjem fra de store byer, og de så samles ved det samme bord som de ældre, sårbare mennesker fra plejecentrene og spiser af de samme serveringsfade og de samme julegodter. Det kan få en ulykkelig udgang, siger han i en Facebook-video.

Pas på de mest sårbare

Derfor opfordrer han borgerne i Varde Kommune til at være ekstra påpasselige i denne tid.

- I år er vi nødt til at overveje, hvordan vi passer på vores ældre og hinanden. Og de mest sårbare. Og vi skal huske, at vi også kan give hilsner, uden at vi mødes fysisk. Nogle steder kan det betyde, at traditionerne må sættes på pause i år.

Op til hver enkelt

Til TV 2 fortæller han, at han før har advaret borgerne i lokalsamfundet via sociale medier med succes.

En opskrift der ifølge ham blandt andet har været med til at sikre, at kommunen er gået fra at være den ottende mest smitteramte i Danmark til at ligge nummer otte fra bunden på samme liste tre uger efter.

Borgmesteren understreger, at Varde Kommune følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og han har da heller ikke noget ønske om at tvinge borgerne i kommunen til at holde jul hver for sig.

- Det er op til den enkelte, hvordan de vælger at holde jul. Jeg kan kun opfordre til, at man tænker sig ekstra godt om og læser godt op på reglerne, inden man samles til jul, siger han.

Hvad hvis man er studerende og bor i København, skal man så holde sig væk fra Varde i julen efter din mening?

- Det kommer helt an på omstændighederne. Hvis du har ældre eller svage borgere, som du skal holde jul med, vil jeg fraråde det.

Borgmesteren peger dog på, at hvis et ungt menneske kun skal hjem til to forældre, er det en anden sag.

- Mit formål med videoen er at få borgerne til at tænke sig om en ekstra gang. Og ellers retter vi os efter, hvad der kommer fra myndighederne, og så tager vi den derfra, siger han.