Borgmester: Det ser ikke så tosset ud

A.P. Møller Mærsks salg af sine olie- og gasaktiviteter får positiv modtagelse fra flere fronter.

A.P. Møller Mærsk har mandag meddelt, at de sælger deres olie- og gasaktiviteter til selskabet Total. Salget får blandt andet en god modtagelse hos Esbjerg Kommunes borgmester, Johnny Søtrup (V).

- Jeg er lidt overrasket, men er positiv. Det ser ikke så tosset ud. Jeg håber og tror, at det kan få en positiv afsmitning for Esbjerg. Det varsler godt, hvis de vil koncentrere sig om aktiviteter i Nordsøen herfra, siger han til TV SYD.

Borgmesteren ser i den forbindelse lyst på fremtiden.

- Vi har været vant til at se den lyseblå stjerne på havnen, nu skal vi vende os til noget nyt. Men Total er uden tvivl en stærk køber og et godt afsæt for fremtiden, siger Johnny Søtrup.

Ministeren glæder sig også

Ifølge pressemeddelelsen, der blev sendt ud i forbindelse med salget, vil Total bevare Mærsks Oils kontorer i Esbjerg og København. Det franske selskab har i forbindelse med overtagelsen meddelt, at de etablerer et nyt ”ankerpunkt” i Danmark.

Det får også en positiv modtagelse fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

- Jeg glæder mig over, at Total også vil samle aktiviteterne fra Norge og Holland i et nyt hovedkvarter placeret i Danmark. Det vil betyde vækst og udvikling i Danmark, siger han til Ritzau.

Han er desuden tilfreds med, at Total viderefører en aftale om en genopbygning af Tyrafeltet i Nordsøen. Herfra stammer det meste af Danmarks olie og gasproduktion. 

Om salget betyder flere arbejdspladser i Danmark ved ministeren ikke endnu, men han har en god mavefornemmelse, fortæller han til Ritzau.