Borgmester: Få nu den rapport udleveret

Vejle Havn er i god og stabil gænge efter skandale-sagerne. Derfor bør havnen udlevere en medarbejderrapport uden tøven.

Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Jørgensen, har indskærpet overfor Vejle Havn, at det ikke var i orden at afslå aktindsigt i en rapport, som medarbejderne har lavet om misbrug af havnens penge.

- Havnen er inde i en god proces med stabil drift. Derfor skal der ikke være mere mystik om den sag, siger borgmester Jens Ejner Christensen, (V), mandag til TV SYD.

Han opfordrer havnens jurister til at udsende rapporten uden tøven.

quote

Her i Vejle må vi indstille os på, at havnesagen kommer til at fylde meget i valgkampen. Jeg synes bare ikke, at havnen fortjener mere mystik om sagen.

Jens Ejner Christensen, borgmester (V), Vejle

- Jeg ved godt, at der er nogle medarbejdere, som er sigtet i sagen. Derfor kan der være passager, som ikke kan offentliggøres nu. Men alt, hvad der kan udgives, bør udgives med det samme.

Juristerne har i første omgang afvist at udlevere rapporten med begrundelsen, at det er en intern rapport. Havnen er en kommunal selvstyrehavn.

Kan ikke afslå aktindsigt

Men havnen har sendt rapporten til Vejle Kommune. Derfor er det ikke i orden at afslå akt-indsigt, når et dokument er sendt mellem to myndigheder.

Ombudsmanden tvinger ikke havnen til at udlevere rapporten. Han henstiller til havnen, at de genoptager ansøgningen fra lokalavisen, Jyllands-Posten og byrådsmedlem Morten Kristensen (SF).

Vejle Amts Folkeblad fik fredag besked om, at deres ansøgning er genoptaget. Avisen vil få besked i løbet af ugen. Men borgmesteren siger til TV SYD, at han mener, at rapporten skal frigives – eventuelt med sorte felter.

- Havnen fortjener arbejdsro. Driften har været stabil de sidste år, og der er ydet gode indsatser, siger Jens Ejner Christensen.

Stort emne i valgkamp

Borgmesteren går ind for åbenhed. Og det har ikke så meget at gøre med, at der er kommunalvalg om tre måneder.

- Her i Vejle må vi indstille os på, at havnesagen kommer til at fylde meget i valgkampen. Jeg synes bare ikke, at havnen fortjener mere mystik om sagen, slutter borgmesteren.

Medarbejderne har i rapporten kommenteret beskyldningerne om misbrug af havnens penge til private ting. F.eks. store indkøb af vin, køb af dyre solbriller og lignende.