Borgmester: Fokus på erhvervsrangliste er lidt overkill

Mandag kom Dansk Industris årlige måling af kommunernes erhvervsklima. Sønderborg er gået frem, men borgmesteren mener, at listen har for stort fokus.

Kommuner kan nok ikke have sommerfugle i maven. Men hvis de kunne, var det det, de havde i går. De ventede på Dansk Industris årlige undersøgelse af, hvor tilfredse de lokale virksomheder er med dem. Det er det DI kalder for erhvervsklimaet.

Højdespringeren i Syd- og Sønderjylland er Sønderborg Kommune. Sidste år lå den nummer 86 i undersøgelsen. Nu er den sprunget 26 pladser frem til nummer 60. Umiddelbart et resultat, der godt kunne udløse bobler på borgmesterkontoret. Men det gør det ikke.

- Jeg synes måske, det er lidt overkill, siger borgmester Erik Lauritzen (S) til TV SYD.

Han synes ikke, placeringen på listen er det vigtigste.

quote

Det er vel mere vigtigt, hvad borgerne her i Sønderborg tænker, og hvad virksomhederne her i kommunen tænker om Sønderborg Kommune.

Erik Lauritzen, borgmester, Soc.dem., Sønderborg Kommune

- Det er vel mere vigtigt, hvad borgerne her i Sønderborg tænker, og hvad virksomhederne her i kommunen tænker om Sønderborg Kommune. Det er vigtigere for mig, forklarer borgmesteren.

Den betragtning er formanden fra 3F Als enig i. Hun mener, at det giver et skævt billede, hvis man kun kigger på undersøgelsen fra Dansk Industri. For eksempel har LO lavet en undersøgelse af kommunernes jobcenterindsats. Her ligger Sønderborg Kommune nummer 10.

- Man kan godt tage DI-undersøgelsen, men så synes jeg, at man også skal tage den anden med, for de siger to forskellige ting. Den ene siger specifikt for virksomhederne, og LO's siger specifikt for borgerne. De to i sammenhæng giver et retvisende billede, siger Marita Geinitz. 

Selvom borgmester Erik Lauritzen ikke mener, undersøgelsen er det vigtigste, så har resultatet betydning

- Vi er jo konkurrencemennesker, så selvfølgelig vil man gerne vægtes godt.

Derfor skal han snakke med repræsentanter fra Dansk Industri om, hvor det er, Sønderborg Kommune kan gøre det bedre 

- Vi vil gerne have, at det ser godt ud også udaftil. Derfor går vi selvfølgelig også efter at komme endnu højere op på de her ranglister. Det bliver også bedre endnu, det er jeg helt sikker på, slutter Erik Lauritzen.