Borgmester i Horsens: Nedrykning vil ikke være katastrofe

I Horsens findes meget andet end god fodbold, understreger borgmester, der ikke frygter eventuel nedrykning.

Horsens er heldigvis godt kørende på mange områder, og det er derfor ikke katastrofalt, hvis mandagens nedrykningskamp skulle ende med, at AC Horsens er færdig i Superligaen.

Det siger kommunens borgmester, der dog understreger, at superligafodbolden har en vis betydning.

- Det betyder rigtig meget for os som by at have et superligahold. Det er klart, at vi mediemæssigt tit og ofte er nævnt på grund af AC Horsens, og så forbinder man jo også det med kommunen, siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen (S).

- Det er vi stolte af og glade for. Men vi er så heldige og privilegerede i Horsens, at sporten ikke står alene, fortsætter han.

Ifølge borgmesteren betyder kommunens satsning på kulturen med blandt andet mange koncerter, at det ikke vil være et kommunalt dødsstød, hvis mandagens kamp skulle ende med et Superliga-exit for AC Horsens.

- Men sportsligt - og for en sportsinteresseret borgmester - synes jeg, det ville være rigtig ærgerligt. Men nu er det sådan, at vi vinder i aften, så det er slet ikke et tema, siger han.

Forud for kampen har der blandt andet været fokus på Brøndbys supportere, der har ry for ofte at skabe ravage i kølvandet på klubbens kampe.

Af samme årsag har Sydøstjyllands Politi direkte opfordret restauratørerne i området til at holde lukket mandag for at undgå uroligheder.

Men det får ikke borgmesteren til at frygte tumultariske tilstande i Horsens.

- Vi er en by, der elsker at have gæster, og vi glæder os til, at Brøndby kommer til byen med deres fans og skaber fest og farver på stadion. Vi har en forhåbning om, at alt det her kommer til at foregå i god sportslig ånd.

- Hvis det ikke skulle være tilfældet, har vi også nogen, der kan tage sig af det, lyder det fra Peter Sørensen.

Kampen fløjtes i gang mandag klokken 17.

Se mere i TV SYD Nyheder kl. 19.30