Borgmester: Jeg vil ikke dø

Haderslevs borgmester Jens Christian Gjesing (S) frygter, at han bliver den næste borgmester, der styrter om med et hjertestop.

Derfor har han trukket sig fra bestyrelsen i Kommunernes Landsforening.

Jens Christian Gjesing fortæller, at han efter samråd med sin kone har valgt at samle sig om arbejdet som borgmester i Haderslev kommune.

Han tog sit arbejdsliv op til revision, da borgmester og KL-formand Jan Trøjborg i Horsens pludselig døde af et hjertestop.

Jens Christian Gjesing arbejdede også tæt sammen med Odenses tidligere borgmester Jan Boye (K), der sidste år døde som 49-årig efter en hjerneblødning. De sad begge i KL's internationale udvalg og rejste ofte til Bruxelles.

- Det er anden gang inden for et år, at mennesker, jeg har arbejdet tæt sammen med i KL-sammenhæng, gik hen og døde ? og det var yngre mennesker end mig, siger Jens Christian Gjesing, der er 62 år og erkender, at han ikke dyrker lige så meget motion som de to nu forhenværende politikere.

Jens Christian Gjesing fortæller, at arbejdet i KL-bestyrelsen er omfattende. Det kræver læsning af masser sider og 15-20 møder om året.