Borgmester klar til at trække sig fra havnebestyrelse

Sagen om Vejle Havn får nu politiske konsekvenser - Arne Sigtenbjerggaard (V) er klar til at forlade Vejle Havns bestyrelse.

Det fremgår af et referat fra mandagens bestyrelsesmøde, hvor havnebestyrelsen fik forelagt en ny rapport fra rådgivningsvirksomheden COWI.

Borgmesteren har hidtil været afvisende over for den idé, men efter COWI's rapport er han nu klar til trække sig fra bestyrelsen og overlade sædet til et partimedlem, det skriver Jyllands-Posten onsdag.

Også 1. viceborgmester Søren Peschardt (S) har ifølge avisen meddelt, at han vil forlade bestyrelsen, mens næstformand Peder Hummelmose (V) bliver i bestyrelsen, men vil overlade næstformandsposten til et andet medlem.

Mandag besluttede havnebestyrelsen, at man vil følge rapportens anbefaling om, at bestyrelsen i fremtiden skal være en blanding af politikere og erhvervsrepræsentanter med ledelseserfaring.

Når borgmesteren og 1. viceborgmesteren trækker sig fra bestyrelsen, vil de indtil 1. januar 2018 blive erstattet af politikere.

I følge Jyllands-Posten så undrer det Søren Peschardt, som mener, at bestyrelsens sammensætning skal ændres allerede fra den 1. marts 2016 og ikke først i 2018, som resten af havnebestyrelsen stemte for.

-Der findes ikke nogen som helst argumenter, og da slet ikke med COWI-rapporten i hånden, der indikerer, at den nuværende bestyrelse skal fortsætte, hvis man ønsker at professionalisere havnen,« siger han og henviser til, at formand for havnens bestyrelse, Folmer Kristensen (DF), ikke vil forlade sin post.