Borgmester: Lidt vemodigt at sige farvel

Selvom det længe har været besluttet, så er dagen i dag lidt vemodig, siger Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V).

Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) stemte tirsdag eftermiddag til kommunalvalget, men denne gang skulle han lede længe efter sit eget navn på stemmesedlen.

quote

Jeg har mentalt forberedt mig på det her meget længe. Alligevel var det lidt underligt at stå der og ikke skulle finde mit eget navn

Johnny Søtrup, borgmester, (V), Esbjerg Kommune

Efter 24 år på posten har Johnny Søtrup nemlig for lang tid siden besluttet, at han ikke stiller op til dette kommunalvalg, og forlader politik. Alligevel var det lidt vemodigt at stå i stemmeboksen, fortæller den 68-årige borgmester.

- Jeg har mentalt forberedt mig på det her meget længe. Alligevel var det lidt underligt at stå der og ikke skulle finde mit eget navn, siger borgmester Johnny Søtrup til TV SYD.

Johnny Søtrup vil være på rådhuset det meste af valgaftenen, og skal blandt andet for rullende kameraer både på TV SYD og DR ringe valghandlingen af klokken 20, - noget han glæder sig til: 

- Jeg synes, det er sådan en fin måde at slutte de mange år i politi af på.

Johnny Søtrup har også lovet at hjælpe Venstres spidskandidat og hans mulige afløser i borgmesterstolen Jesper Frost Rasmussen (V) med aftenens og nattens konstituering. 

- Jeg håber selvfølgelig på fortsat, at det er en venstremand, som besætter borgmesterposten i Esbjerg Kommune, men jeg ved godt, det med stor sandsynlighed bliver et tæt løb, siger Johnny Søtrup.

Da Johnny Søtrup stillede op som Venstres borgmesterkandidat ved valget i 1993, havde han ingen ide om, han skulle blive borgmester. Meget få troede det realistisk at bryde socialdemokraternes dominans i byen gennem 40 år.

Men det lykkedes for Venstre at få et kanonvalg. Den tidligere lærer og Vuc-leder Søtrup greb magten, og har siddet på den lige siden.

Nu skal Søtrup nyde sit otium, og blandt andet se mere til sine børnebørn, genoptage sin passion for at spille golf. Desuden venter der også noget bestyrelsesarbejde for den snart pensionerede borgmester.