TV der bevæger dig

Borgmester savnet til triathlon

Næsten 700 i alle aldre deltog i Triathlon-arrangementet i Agerskov.

1 af 2

Det var en glædens - og en sorgens dag, da Agerskov afholdt Triathlon. Uden hovedpersonen: Laurids Rudebeck.

Premieren på Agerskov Triathlon i eftermiddag fik en særlig start. For hovedpersonen - borgmester Laurids Rudebeck, der pludselig er gået bort - var der ikke som planlagt. Han skulle have åbnet arrangementet og den sportstrænende mand skulle selv senere deltage.

I stedet holdt forstanderen på Agerskov Ungdomsskole, Lars Kristensen en kort tale til minde om borgmesteren. Det var netop ham, der skulle have konkurreret med Laurids Rudebeck, så for ham var makkeren ekstra savnet.

- Vi to skulle have dystet mod hinanden, så jeg har trænet hårdt. Jeg ved, at han var i fantastisk god form, men desværre så kan vi ikke være sammen med ham her i dag, og det gør mig rigtigt ondt. Både for familien og for hele Tønder Kommune. Han har gjort meget for os og han var et godt menneske, siger Lars Kristensen til TV SYD.

Efter talen blev borgmester Laurids Rudebeck mindet med et minuts stilhed, inden løbet blev "skudt" i gang.

- Har I på noget tidspunkt overvejet at aflyse arrangementet?

- Nej, det har vi ikke. Vi ved, at det ikke ville være i Laurids' ånd. Han ville - såfremt han kunne give sin mening til kende - så ville han stå stærkt på, at vi skulle gennemføre det her, siger Eben Thøstesen fra Agerskov i Bevægelse.

Arrangørerne skrev som optakt til Agerskov Triathlon:

"Den 12. maj er der Agerskov Triathlon. Det er første år vi afholder arrangementet og derfor har vi været så heldige, at Tønders Borgmester kommer og sætter den åbne række igang kl. 15 og efterfølgende selv deltager i løbet."

I skyggen af det uventede og tragiske dødsfald blev dagen gennemført. Byens tre skoler samt børnehaver og dagplejere - og byens øvrige borgere - stillede samlet med næsten 700 deltagere.

En succes som borgmester Laurids Rudebeck ganske givet ville have nydt.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden