Borgmester ser fodbold for skattekroner

Horsens Kommune har indgået en sponsoraftale med AC Horsens, hvor kommunen modtager fire VIP-kort. Det handler om eksponering, lyder det fra borgmesteren.

For 80.000 kroner har Horsens Kommune købt sig adgang til den lokale klubs kampe. Kommunen har indgået en sponsoraftale, som giver fire personer VIP-adgang til lounge, frokost og øl, vand og vin ad libitum, når AC Horsens spiller. Det skriver Jyllands Posten.

For Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, handler det ikke om VIP-adgangen, men om eksponering.

- Jeg vil gerne slå fast, at 80.000 kroner er rigtig mange penge, og hvis ikke man får noget for dem, er det ikke godt. Det drejer sig ikke om VIP-kort, men ene og alene om eksponering, siger Peter Sørensen til Jyllands Posten.

Udover de fire VIP-kort får Horsens Kommune sit logo på AC Horsens’ kampprogram og på klubbens hjemmeside. Derudover modtager Horsens Kommune seks sponsornyhedsbreve om året og har tilladelse til at bruge klubbens logo og holdfoto.

På AC Horsens’ hjemmeside fremgår det, at man for 3.000 kroner kan blive eksponeringssponsor. For de 3.000 kroner vil man få sit logo i kampprogrammet og på klubbens hjemmeside, og man får adgang til udvalgte sponsorarrangementer.

Udover Horsens Kommune har fire andre kommuner lavet lignende aftaler med deres lokale fodboldklubber.