TV der bevæger dig

Borgmester siger nej til flere vindmøller

00:18

Aabenraas borgmester vil ikke sætte flere vindmøller op i kommunen med de nuværende regler.

Borgerne her i Bølå klager over støjgener fra vindmøller. Aabenraas borgmester giver dem nu ret i, at møllerne larmer for meget. Foto: Jakob Schiødt-Pedersen

1 af 2

Aabenraas borgmester stopper nu for, at der bliver sat flere vindmøller op i kommunen.

- De støjer for meget.

Så klar er konklusionen fra Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) efter, han har været på besøg i Bølå, der ligger meget tæt på den dansk tyske grænse.

Her blev han overrasket over støjniveauet fra 16 vindmøller på den danske side og 17 på den tyske.

Borgerne i området bor midt mellem en dansk og en tysk vindmøllepark. Og det betyder, ifølge dem, en hverdag fyldt med vindmøllestøj.

- Havde vindmøllerne ikke været der, så havde det været en fornøjelse at bo her. Det giver jo meget støj, fortalte Martin Mathiesen, der er en af de berørte borgere fra Bølå, i december sidste år til TV SYD.

Den sønderjyske borgmester giver nu borgerne ret i, at vindmøllerne støjer for meget.

Faktisk vil Thomas Andresen (V) nu gå så langt, at han vil stoppe for opsættelsen af flere vindmøller i Aabenraa Kommune.

De nuværende regler siger, at en vindmølle ikke må ikke opstilles nærmere en nabobeboelse, end fire gange møllens totalhøjde. Totalhøjden måles fra jorden til vingespids.

Men det mener Thomas Andresen (V) er for tæt på borgerne.

- Jeg vil under ingen omstændigheder godkende nye møller med de nuværende regler, siger han til TV SYD. 

Han vil derfor nu sende en opfordring til politikerne i Folketinget om at lave reglerne for opsætning af vindmøller om, så der bliver taget mere hensyn til borgerne.

- Jeg føler, at landspolitikerne har fralagt sig ansvaret og lagt afgørelserne over på lokalpolitikerne. Men jeg mener ikke, at lokalpolitikerne har kompetencer til at afgøre sagerne, siger Thomas Andresen (V) til TV SYD. 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden