TV der bevæger dig

Borgmester siger nej til at rive ghetto ned

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), er ikke enig med Lars Løkke Rasmussen i, at betonen skal brydes ned i Esbjergs ghettoområde. Foto: Jacob Schjødt, TV SYD

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil rive ghettoer ned og genhuse beboerne. I Esbjerg Kommune mener borgmesteren ikke, det er løsningen.

- Vi skal sætte et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Nogle steder ved at bryde betonen op, rive bygninger ned, sprede indbyggerne og genhuse dem i forskellige områder. Andre steder ved at tage en klar styring af, hvem der flytter ind.

DISSE SYD- OG SØNDERJYSKE BOLIGOMRÅDER ER PÅ GHETTOLISTEN 

  • Nørager/Søstjernevej i Sønderborg
  • Stengårdsvej i Esbjerg
  • Korskærparken i Fredericia
  • Sundparken i Horsens
  • Munkebo i Kolding
  • Skovvejen/Skovparken i Kolding
  • Finlandsparken i Vejle

Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale. I TV SYDs område er der syv boligområder på ghettolisten. Det er blandt andet dem, statsministeren vil afvikle.

Et af boligområderne på ghettolisten er Stengårdsvej i Esbjerg. Her mener borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) ikke, at løsningen er at rive bygningerne i ghettoområdet ned. 

- Jeg er helt enig med Lars Løkke Rasmussen i, at vi skal have afviklet ghettoerne og have nedbrudt de områder, der er på ghettolisten. I Esbjerg tror jeg dog ikke, løsningen er at fjerne betonen, som han lagde op til, siger Jesper Frost Rasmussen til TV SYD.

Jesper Frost Rasmussen vil i stedet arbejde på at gøre ghettoområdet mere attraktivt for andre borgere end dem, der bor der i dag.  

- Jeg tror løsningen er, at vi skal have nogle blandede kvarterer. I Esbjeg får vi skabt dem ved at investere i området og få lavet nogle attraktive lejligheder, så flere vil flytte ind i området. 

Siden den første ghettoliste kom frem i 2010 har fire områder i Syd- og Sønderjylland konstant været på listen. Det er områderne Korskærparken i Fredericia, Stengårdsvej i Esbjerg, Sundparken i Horsens og Skovparken i Kolding. 

Læs også Eigil hjæper ghettoens beboere med økonomien

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden