TV der bevæger dig

Borgmester affinder sig med minister-svar om Søgaardlejren

Den røde linje viser den nye sti-forbindelse til Store Søgård Sø, mens stiplede røde linje viser den gamle vej. Grafik: Aabenraa Kommune.

Ny sti nord om Søgaardlejren gør det snart muligt atter at gå rundt om Store Søgård Sø - og det får borgmester til at affinde sig med tom teltlejr .

I april skrev  Aabenraa Kommunes borgmester Thomas Andresen (V) til justitsminister Søren Pind (V) og gjorde opmærksom på, at det er ressourcespild, at der står et ubrugt, døgnbevogtet modtagecenter ved Søgaardlejren.
Han gjorde samtidig opmærksom på, at den bevogtede teltlejr hindrer lokalbefolkningen i at gå rundt om Store Søgård Sø.

Nu har Søren Pind svaret borgmesteren, at det nuværende beredskabsniveau i forhold til modtagecentrene skal opretholdes.

- Det betyder, at teltlejren bliver stående. Det tager jeg naturligvis til efterretning, for det er regeringens afgørelse, og staten betaler udgifterne. Men idet jeg har fået et svar, kan jeg samtidig konstatere, at mit budskab om ressourcespild og om, at lejren skaber gener for lokalbefolkningen, er nået igennem. Dermed lukker jeg sagen, siger Thomas Andresen i en pressemeddelelse.

Problemet med at teltlejren hindrer lokalbefolkningen adgang til at gå rundt om søen, kommer der dog  en løsning på

- Jeg har mødt stor samarbejdsvilje fra politiet og hjemmeværnet. Politiet vil nu sørge for, at der meget snart bliver lagt en sti nord om teltlejren, så man igen kan komme forbi lejren og gå uhindret rundt om søen. Og der er allerede fundet en løsning, så man kan få adgang til skydebanen, som ligger inde på Søgaardlejrens terræn, konstaterer Thomas Andresen.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden