Borgmester: Vi er afhængige af udenlandske arbejdere

I Trekantområdet gør man en indsats for at holde fast i de udenlandske tilflyttere.

Fredericia stod søndag for et socialt arrangement for 175 højtuddannede udenlandske tilflyttere og deres familier fra hele Trekantområdet. De er nemlig helt essentielle for erhvervslivet, forklarer kommunens borgmester.

- Vi håber selvfølgelig, de føler sig godt tilpas og at de melder sig ind i samfundet. For jo bedre de har det, jo længere tid bliver de. Det her er dygtige folk, som vi har brug for, og derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at få dem til at passe ind. Og det er dagen i dag også et udtryk for, siger borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard (S), til TV SYD.

Jacob Bjerregaard: Vi har brug for udenlandsk arbejdskraft

Arrangementet er en del af en større indsats for at tiltrække og fastholde specialiserede og højtuddannede tilflyttere fra udlandet. Blandt deltagerne i søndagens arrangement var Nandakumar Chejerla, som kom til Danmark fra Indien for 4,5 år siden.

- Det er meget hyggeligt at være med her i dag. Folk er søde og rare, og vi kan godt lide at bo her. Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde her - specielt i Fredericia, siger han til TV SYD.

De seks kommuner i Trekantområdet skiftes til at lave arrangementer for udenlandske tilflyttere.