Borgmester: Vi vil ikke plastre vores strande til med feriehuse

Venstres borgmester i Varde Kommune glæder sig over udspil fra Venstre-regeringen: Det vil forbedre kystturismen.

Regeringen har her til middag præsenteret et nyt udspil, der skal give kommunerne bedre mulighed for at udvikle i kystnære områder. Det får smilet frem hos  borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl, Venstre.

- Vi vil bruge den her mulighed til at udvikle, hvor der er liv i forvejen, så vi kan sikre kvalitetsturisme for vores mange besøgende gæster og gøre det endnu mere attraktivt at besøge os fremover, siger han.

Danmarks Natufredningsforening har indsamlet langt over 100.000 underskrfter i protest mod regeringens tiltag, der giver privatre og kommunerne langt større muligheder for at bygge tættere på vandet. Den grønne organisation er dybt bekymret for, at de danske kyster og strande skal udnyttes kommercielt og bliver til en lang række boliger og turistattraktioner, der ødelægger årtiers traditioner for at bevare kysterne. Men det er en bekymring, Erik Buhl afviser:

- Den frihed, vi får igennem dette tiltag, skal ikke bruges til at overplastre vores natur med nye sommerhuse, forsikrer han.

Erik Buhl, der er formand for Partnerskab for Vestkystturisme – en sammenslutning af de 11 vestjyske kommuner - glæder sig over, at et større ansvar bliverlagt ud til kommunerne med dette udspil.

- Det gør, at vi får nogle nye muligheder for at gøre vores del af landet endnu mere oplevelsesrig, siger han.

Varde Kommune rummer blandt andet en nationalpark og UNESCO Verdensarv. Kommunen har 52 kilometers kyststrækning langs Vesterhavet og rummer blandt andet områderne Skallingen, Blåvand, Vejers, Henne og Nymindegab.