TV der bevæger dig

Borgmester: Vores serviceniveau er fornuftigt

Borgmester i Varde, Erik Buhl (Venstre) mener, kommunen leverer en fornuftig service på ældreområdet. Foto: Troels Sørensen

Varde Kommune er den kommune i Syd- og Sønderjylland, der bruger færrest penge på de ældste borgere. Serviceniveauet er fornuftigt, mener borgmester.

I år planlægger Varde Kommune at bruge 136.715 kr. på ældrepleje til borgere over 80 år. 

Det er det laveste beløb i hele Syd- og Sønderjylland, og omkring 62.000 kroner mindre pr. borger end de bruger i Horsens Kommune, som er den kommune, der har det største budget pr. borger over 80 år i 2017. 

Men det er et helt fornuftigt beløb, mener kommunens borgmester.

- Det er da noget, vi har talt om at holde øje med løbende, og vi synes, vi leverer en fornuftig service, siger borgmester og formand for økonomiudvalget i Varde Kommune, Erik Buhl (Venstre) til TV SYD. 

Han har også et bud på, hvorfor de ældste borgere i Varde Kommune er så meget billigere end i de andre syd- og sønderjyske kommuner.

- Vi bruger en del penge på genoptræning og rehabilitering, og det er med til, at de ældre i Varde Kommune er selvhjulpne længere, siger Erik Buhl.

Samtidig mener han, at de ældre i kommunen generelt er sunde.

- Her i Varde Kommune lever de ældre faktisk et år længere end gennemsnittet, de er mere raske, og vi har generelt en stor tilfredshed, siger Erik Buhl til TV SYD. 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu