Borgmester: Vores serviceniveau er fornuftigt

Varde Kommune er den kommune i Syd- og Sønderjylland, der bruger færrest penge på de ældste borgere. Serviceniveauet er fornuftigt, mener borgmester.

I år planlægger Varde Kommune at bruge 136.715 kr. på ældrepleje til borgere over 80 år. 

Det er det laveste beløb i hele Syd- og Sønderjylland, og omkring 62.000 kroner mindre pr. borger end de bruger i Horsens Kommune, som er den kommune, der har det største budget pr. borger over 80 år i 2017. 

Men det er et helt fornuftigt beløb, mener kommunens borgmester.

- Det er da noget, vi har talt om at holde øje med løbende, og vi synes, vi leverer en fornuftig service, siger borgmester og formand for økonomiudvalget i Varde Kommune, Erik Buhl (Venstre) til TV SYD. 

Han har også et bud på, hvorfor de ældste borgere i Varde Kommune er så meget billigere end i de andre syd- og sønderjyske kommuner.

- Vi bruger en del penge på genoptræning og rehabilitering, og det er med til, at de ældre i Varde Kommune er selvhjulpne længere, siger Erik Buhl.

Samtidig mener han, at de ældre i kommunen generelt er sunde.

- Her i Varde Kommune lever de ældre faktisk et år længere end gennemsnittet, de er mere raske, og vi har generelt en stor tilfredshed, siger Erik Buhl til TV SYD.