Borgmestre i forbøn for skattecentre

Fremtiden for skattecentrene tages nu op i Folketinget. Både i Haderslev og Tønder frygter borgmestrene, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er i gang med at lukke skattecentre som led i en større centralisering.

Borgmester Laurids Rudebeck (V) har fået formanden for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, Hans Christian Schmidt (V) til at kalde skatteministeren til samråd med udvalget for at få en forklaring.

Venstrefolkene i Folketinget vil også rejse sagen i Folketingets spørgetid på onsdag.

Utryghed

- Der har været forskellige oplysninger fremme i pressen om Skats fremtidige placering i landet, og det gør os utrygge i Tønder Kommune. Vi har før sagt farvel til statslige arbejdspladser, og det vil være en meget alvorlig sag, hvis skattecentret i Tønder forsvinder helt eller delvist, siger Laurids Rudebeck.

Hans Christian Schmidt stiller følgende spørgsmål til skatteministeren:

?Ministeren bedes redegøre for overvejelserne om at nedlægge skattecentre i yderområderne, herunder for konsekvenserne for brugerne i disse områder og de beskæftigelsesmæssige konsekvenser".

Borgmester Jens Chr. Gjesing (S) har også henvendt sig til politikerne på Christiansborg for at få afklaret fremtiden for skattecentret i Haderslev.

Her er i landsdelen er der også skattecentre i Esbjerg, Horsens og Billund.