TV der bevæger dig

Borgmestre kræver hurtige tog stopper i trekant-området

04:02

1 af 2

For bare en måned siden præsenterede regeringen en ny plan for Danmarks banenet. I dag kræver samtlige borgmestre og folketingspolitikere valgt i trekantområdet, at planen tages af bordet og laves om.

Problemet med den nuværende plan er at de hurtige tog, der skal bringe rejsetiden ned ikke stopper i trekantområdet.

STOP - råber politikerne fra trekantområdet. De vil haforlanger, at hurtigtogene holder i deres område.

I dag mødtes politikere og borgmestrene fra trekantområdet. De frygter at borgerne og erhverslivet fra deres område bliver koblet af.

Jacob Bjerregaard, der er socialdemokratisk folketingsmedlem valgt i Fredericia og også partiets borgmesterkandidat i fæstningebyen siger:

- Trekantområdet er jo en af Danmarks vækst-centre. København vil altid være det største vækst-center. Herover har vi Aarhus og så os, og det vil være fuldstændig hul i hovedet og koble det af.

I starten af marts fremlagde regeringen timemodelen. Den betyder at, en togtur fra Aarhus til København i fremtiden vil kunne klares på to timer. Blandet andet via en helt ny bro henover Vejle Fjord.

Planen ligger også op ti,l at hurtigtogene kun stopper ganske få steder - og ikke i trekantområdet. Men politikerne vil ikke se til mens togene suser forbi.

I en analyse bestilt af områdets borgmestre er der forskellige bud på, hvordan Trekantområdet kan blive koblet på timemodelen.

Blandt forslåes det at bygge en helt ny station i Erritsø, hvor toglinierne deler sig mod vest og nord.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden