Borgmestre lukker gerne om natten

Det er en god idé at slække på døgnbemandingen på politistationerne. Det er flere borgmestre i dag blevet enige om.

Det skal være slut med døgnbemandede politistationer og to betjente, der bruger natten på at kigge på en telefon, der ikke ringer. Det mener borgmestre fra Horsens, Kolding og Vejle. Det standpunkt støttes op af Sydøstjyllands Politi. De betjente, der om aftenen vogter over telefonen, kunne i stedet patruljere i gaderne.

Det kræver dog en større lovmæssig omvæltning, hvis en sådan plan skal gå igennem. For jævnfør politireformen fra 2006 er det et krav, at 12 forskellige politistationer i landet skal være døgnbemandede. Hvis der skal laves om på denne betingelse, kræver det en godkendelse fra samtlige af de partier, der vedtog reformen i 2006.

Manglende nærhed

Meget tyder på, at politikerne er villige til at imødekomme en slækkelse på kravet om døgnbemanding. Jydske Vestkysten skriver i går onsdag, at både SF og De konservative gerne ser kravet fjernet.

Aabenraas borgmester, Tove Larsen, er dog mere skeptisk. Hun forklarer i dag til TV SYD, at hun frygter at tilstanden i Danmark har taget en trist drejning, hvor politiet flyttes længere og længere væk fra borgerne. Hun mener, der mangler en nærhed, og at man ikke skal komme hen til en personaletom politibygning, hvor eneste kontakt foregår gennem en dørtelefon.