Borgmestre reklamerer for El-giganten

Tre borgmestre - blandt andre Jan Trøjborg fra Horsens og Aase Nyegaard fra Sønderborg - er med i avisannonce for Elgiganten.

Fotograferne knipsede ivrigt, da Horsens? borgmester Jan Trøjborg (S) tilbage i oktober indviede byens nye Elgiganten. To af billederne havnede torsdag i landets store aviser. I en annonce rettet mod kommuner bruger elektronikkæden Horsens borgmester - som også er formand for Kommunernes Landforening - som blikfang. Det sker sammen med billeder af borgmestrene fra Holstebro og Sønderborg, H.C. Østerby (S) og Aase Nyegaard (Lokallisten). Det skriver Danske Kommuner.
 
 

Uden tilladelse

Over for Berlingske Tidende understreger Jan Trøjborg, at billederne er brugt i reklamen uden hans tilladelse.
- Jeg var ikke klar over, at billederne blev brugt i en reklame. Det synes jeg, er lige frisk nok gjort af Elgiganten. De burde have spurgt om lov, siger borgmesteren, der nu vil kræve reklamerne stoppet.

Vidste det ikke

Han mener ikke, at politikere bør reklamere for private virksomheder.
- Det er bestemt ikke noget, man skal gøre som borgmester, men jeg var ikke klar over, at Elgiganten ville bruge billederne i den sammenhæng. Jeg mener, at virksomhederne skal spørge om lov, før de bruger billederne af en, siger Jan Trøjborg.

Bude have vidst det

Men ifølge Rasmus Jønsson, der underviser i politisk kommunikation på Roskilde Universitet, burde KL-formanden have forberedt sig på, at billederne, der blev taget ved indvielsen af butikken i Horsens, kunne blive brugt i en forkert sammenhæng.
- Politikerne skal være proaktive. Man må forvente, at Jan Trøjborg, der er vant til at rejse rundt og deltage i sådan nogle arrangementer, burde være klar over spillereglerne og melde ud, at billeder med mere ikke må bruges i reklamemæssige sammenhænge, siger han.