TV der bevæger dig

Borgmestre til Tour-start for at lokke cykelløbet til Sydjylland

Jens Ejner Christensen (V) er rejst til Düsselsdorf, hvor Tour de France startede cykelløbet fra lørdag. Med sig har han blandt andet Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen(S), og de skal sammen forsøge at trække Tour de France til Syddanmark i 2020 eller 2021. Foto: Eline Andersen

Både Vejle og Sønderborgs borgmestre er draget til Tour de France-start i Düsseldorf for at trække cykelløbet til Syddanmark.

Sammen med en større dansk delegation gæster Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V) og Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen(S), i weekenden Düsseldorf under årets Tour de France-start. De to borgmestre vil nemlig gerne være vært for tredje etape af verden største cykelløb i 2020 eller 2021.

I juni 2016 overrakte de to bogmestre og deres samarbejdspartner buddet på en dansk Tour de France-start til tour-arrangøren A.S.O.

- Vi oplever en stor interesse i Danmark fra A.S.O.'s side. Det er derfor vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med at vise vores engagement i forhold til Tour de France, og vi sikrer en fortsat synlighed og tilstedeværelse i forhold til A.S.O., siger borgmester Jens Ejner Christensen i en pressemeddelelse. 

Læs også Tour de France–drøm splitter byråd

Buddet på en Tour-start i Danmark tager udgangspunkt i Danmarks unikke cykelkultur og danskernes store begejstring for Tour de France.

-Med Vejles stolte traditioner som vært for den altid medrivende afslutning på kongeetapen i PostNord Danmark Rundt og det meget kuperede terræn i og omkring Vejle, har vi om nogen cykelkulturen helt tæt på, siger Jens Ejner Christensen i en pressemeddelelse.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden