Borgmestre til Tour-start for at lokke cykelløbet til Sydjylland

Både Vejle og Sønderborgs borgmestre er draget til Tour de France-start i Düsseldorf for at trække cykelløbet til Syddanmark.

Sammen med en større dansk delegation gæster Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V) og Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen(S), i weekenden Düsseldorf under årets Tour de France-start. De to borgmestre vil nemlig gerne være vært for tredje etape af verden største cykelløb i 2020 eller 2021.

I juni 2016 overrakte de to bogmestre og deres samarbejdspartner buddet på en dansk Tour de France-start til tour-arrangøren A.S.O.

- Vi oplever en stor interesse i Danmark fra A.S.O.'s side. Det er derfor vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med at vise vores engagement i forhold til Tour de France, og vi sikrer en fortsat synlighed og tilstedeværelse i forhold til A.S.O., siger borgmester Jens Ejner Christensen i en pressemeddelelse. 

Buddet på en Tour-start i Danmark tager udgangspunkt i Danmarks unikke cykelkultur og danskernes store begejstring for Tour de France.

-Med Vejles stolte traditioner som vært for den altid medrivende afslutning på kongeetapen i PostNord Danmark Rundt og det meget kuperede terræn i og omkring Vejle, har vi om nogen cykelkulturen helt tæt på, siger Jens Ejner Christensen i en pressemeddelelse.