Borgmestre trækker i kjole og hvidt

Alle landets borgmestre med ægtefæller er blevet indviteret til gallafest med dronning Margrethe på Christiansborg tirsdag aften.

Efter at antallet af kommuner er blevet reduceret fra 275 til 98, er der blevet plads til dem alle, når dronningen har fødselsdag.

For borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) og hustru, viceskoleinspektør Mie Sigtenbjerggaard, har invitationen været lidt en udfordring.

- Jeg skal møde op i kjole og hvidt, og det har jeg aldrig prøvet før, så jeg har været nødt til at anskaffe mig udstyret, fortæller han.
 
Mie Sigtenbjerggaard har også været i byen for at anskaffe sig en gallakjole.

Nøje planlægning

Nu tager man ikke fra Vejle til Christiansborg i galla-påklædning, så ægteparret har lagt en nøje plan for, hvordan de kan klæde om, inden de møder op til dronningens fødselsdag.

Festmiddagen er for det såkaldte officielle Danmark, så borgmesterne kommer i selskab med ministre, folketingsmedlemmer og højt placerede embedsmænd.

Dele af dronningens egen familie kommer også med. Det gælder prins Henrik, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie, prinsesse Benedikte og prins Richard.

TV2 Danmark står for underholdningen, og stationen har blandt andre hyret Kim Larsen og Cliff Richard til at synge for dronningen. Sir Cliff Richard bliver også 70 i år.