Brancheforeningen: Fyrværkerilagre er toppen af isbjerget

Direktøren for fyrværkernes brancheforening, Karsten Nielsen, mener, at de seneste dages fund af fyrværkerilagre kun er toppen af isbjerget.

I de seneste døgn har politiet fundet flere lagre med ulovligt fyrværkeri. Senest fandt politiet fredag aften omkring 37.000 kanonslag og op mod 1000 krysantemumbomber på en landejendom ved Rødding. Fyrværkeribrancheforeningen er tilfredse med de seneste dages fund, men mener kun man har fundet en lille del af det ulovlige fyrværkeri.

- Det er et problem, vi som branche har gjort opmærksom på i mange år. Nu har man været ude og lede, og noget tyder på, at jo mere man leder, jo mere finder man. Vi tror bare, det er toppen af isbjerget, man har fundet indtil videre, fortæller Karsten Nielsen, der er direktør for Fyrværkeribrancheforeningen til TV SYD.

Et af de steder, hvor det ulovlige fyrværkeri bliver distribueret, er på Facebook, og Karsten Nielsen mener, det er store mængder, der er i omløb:

- Vi oplever det som et voksende problem, siger Karsten Nielsen og fortsætter:

- Som jeg forstår det, så kan man jo gøre det forholdsvis uden risiko for at blive fanget. Politiet siger, at de har svært ved at komme efter de grupper. Du kan sidde hjemme lørdag aften og bestille dine varer og få dem leveret.  

Se mere i aften klokken 19.30, når TV SYD ruller over skærmen.

Ulovligt fyrværkeri bliver solgt på Facebook