Brancheorganisation: Robotterne kommer – og de tager ikke jeres jobs

Brancheorganisationen DIRA ramte torsdag Aabenraa med deres Robotroadshow. Og de kommer med det formål at vise virksomheder, at robotter kan skabe og fastholde danske jobs.

Robotterne bevæger sig langsomt ind på danske virksomheder. Og det nye er, at robotterne er sprunget ud af beskyttende skærme og sikkerhedsudstyr, så mennesker og maskiner kan arbejde tæt.

Det kunne virksomheder torsdag se i Aabenraa, da DIRA, brancheorganisationen for danske robotvirksomheder, besøgte byen med deres Robotroadshow.  

- Danmark som robotnation er jo helt fremme i Superligaen, siger Morten Nielsen, der er netværkskoordinator ved DIRA.

Se Morten Nielsen forklare, hvad robotter kan bidrage til.

DIRA tager rundt for at inspirere virksomheder, og blandt andre mindre virksomheder har gode muligheder for at lade sig inspirere ved robotroadshowet, for ifølge DIRA kan robotter også betale sig små virksomheder.

- Formålet er at vise de danske virksomheder, at de nyeste samarbejdende robotter kan være med til at skabe og fastholde dansk industriarbejdspladser. Det kan de, fordi vi gerne vil have en høj løn i Danmark, og for at kunne være effektive og konkurrere med lavtlønslandene, så er vi nødt til at automatisere, lød Morten Nielsens budskab.

Passer på vores krop

Ifølge DIRA så kan robotterne desuden være med til at skåne medarbejderne – særligt ved arbejde med ensidige og gentagene bevægelser, hvor mennesker bliver nedslidt af at lave det samme om og om igen. Og det kan de bekræfte ved virksomheden Linak.

- Det gør rigtig meget, vi har robotter. For det første passer de på vores krop, og for det andet gør det, at vi kan producere mere, og at vi dermed kan blive i Danmark, siger Hanne Kliver Anker, der er tillidsmand ved Linak, hvor robotterne altså allerede har gjort sit indtog.  

DIRAs robotroadshow slutter i morgen i Odense.