Brand breder sig med lynets hast - et kæmpe naturområde står i flammer

Branden på Randbøl Hede breder sig på grund af det tørre landskab meget hurtigt. Lige nu brænder otte kvadratkilometer hedelandskab, og branden breder sig mod vest. Beredskabsstyrelsen har nu sendt mandskab og køretøjer fra Haderslev og Herning til branden.

Branden på Randbøl Hede mellem Vejle og Billund breder sig med lynets hast. Lige nu vurderer politiet at omkring otte kvadratkilometer hedelandskab brænder.

Beredskabsstyrelsen har derfor nu sendt 28 mand og 10 køretøjer afsted fra Herning og Haderslev til at hjælpe Trekantområdets Brandvæsen med slukningsarbejdet. 

Flere veje i området er nu afspærret, og folk opfordres til at blive væk. 

Politiet leder lige nu folk væk ved blandt andet Frederikshåb på vejen fra Egtved mod Billund. 

Randbøl Hede er et af de få hedelandskaber, der endnu findes i Danmark og er 750 hektar stort. Området har været fredet siden 1932.

Ritzau oplyser, at det er uvist, hvordan branden er opstået. Men det kan skyldes manglende omtanke, eksempelvis ved at en bilist har kastet et cigaretskod ud af vinduet. 

Politi dirigerer folk væk ved Frederikshåb på vejen fra Egtved mod Billund.
Politi dirigerer folk væk ved Frederikshåb på vejen fra Egtved mod Billund.
Foto: Camilla Rozenfeld, TV SYD
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.