Vej er igen åben efter markbrand

Ca. 50 bigballer og en mejetærsker blev flammernes bytte lørdag aften ved markbrand ved Haderslev. Røgen fra bigballerne dannede en røgfane over kørebanen, så Øsby Næsvej var spærret nogle timer.

Opdatering: Lidt før klokken 21.30 lørdag aften oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at brandvæsenet er i gang med efterslukningen, og de forventer, at det varer ved natten over. Øsby Næsvej er igen åben og kan passeres. 

Der er lørdag aften opstået brand i ca. 50 bigballer og en mejetærsker på Øsby Næsvej ved Flovt i Haderslev. 

Vagchef Ivan Gohr Jensen Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at branden skaber en kraftig røg, som kan danne en røgfane og herved skabe problemer for trafikken. Derfor har de været nødt til at spærre Øsby Næsvej lige ved branden,  

- Branden kan ikke brede sig, og der er ingen mennesker eller dyr i fare, fortæller Ivan Gohr Jensen. 

quote

Det kan være, at der er blevet arbejdet på marken tidligere i dag og med så tør en mark, kan der opstå gnister, som kan antænde en brand.

Ivan Gohr Jensen, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

Branden er under kontrol, men brandvæsenet kan ikke gøre noget. Derfor er de lige nu i gang med at lave en kontrolleret nedbrændning. Det vil sige, at man lader den brænde ud. 

- De ting, der brænder, er gået til, så man lader det bare brænde ud, fortæller vagthavende. 

Nedbrændingen kan tage op mod et døgn.

- Beredskabet kan godt indstille sig på nogle lange timer, siger Ivan Gohr Jensen og fortæller, at de på nuværende tidspunkt har en formodning om, at det er landbrugsredsskaber, der er skyld i branden. 

- Det kan være, at der er blevet arbejdet på marken tidligere i dag og med så tør en mark, kan der opstå gnister, som kan antænde en brand, siger Ivan Gohr Jensen. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.