TV der bevæger dig

Massiv indsats mod skovbrand

Her ligger Baldersbæk Plantage Foto: google

Brand i Lundgård Plantage ved Hejnsvig lige nu - ilden er ikke under kontrol. TrekantBrand får hjælp af helikopter.

Ved 17-tiden fredag eftermiddag blev TrekantBrand alarmeret til en brand i Lundgård Plantage - flere brandværn er kaldt til assistance. 

Branden er ikke under kontrol endnu, oplyser TrekantBrand i et tweet.

Opdatering kl. 19.40: 24 brandfolk er sat ind og der er kaldt assistance fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev, det oplyser direktøren for TrekantBrand, Jarl Vagn Hansen, direkte i TV SYD lige nu.

Ritzau kl. 20.14:

En plantage med nåletræer nær Billund er fredag brudt i brand. Beredskab får hjælp af helikopter.
Over hele landet kæmper et presset dansk beredskab fredag med at slukke brande i naturen.
Et af stederne, hvor brandmændene er sat på en stor opgave, er i Baldersbæk Plantage nær Billund, hvor branden fredag aften er ude af kontrol. Det oplyser Trekantsområdets Brandvæsen.
Beredskabsdirektør Jarl Hansen fortæller, at der er mange nåle- og løvtræer i plantagen. Nåletræer brænder let, og det udfordrer slukningsarbejdet.
- Vi har sat massivt ind derude. Vi kæmper med, at branden ikke skal gå i toppen af træerne. Indtil videre er det lykkes, at ilden ikke er gået i toppene. Lige nu kæmper vi med at få branden inddæmmet, siger han.
Trekantsområdets Brandvæsen har været nødt til at tilkalde hjælp fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland. Desuden får det hjælp af en helikopter, da det er et stort område, der er i fare for at brænde, oplyser beredskabsdirektøren.
- Det er et relativt stort plantageområde, og det er svært at få overblik fra jorden, siger Jarl Hansen.
I Nordjylland har en brand i Dokkedal skabt problemer, da flammerne også ulmer under jorden. Beredskabet oplyste torsdag, at det forventede, at slukningsarbejdet ville foregå i flere dage.
Danske Beredskaber oplyste torsdag, at der har været over 1000 naturbrande i juli. Det er næsten lige så mange, som der plejer at være på et helt år.
Fredag oplyser flere politikredse da også, at der rykkes ud til utroligt mange naturbrande på grund af tørken.

 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu