Branderup Mejeri forbereder fyringer

Branderup Mejeri koncentrerer produktionen om gule oste og forbereder fyringer.

Det sønderjyske mejeri, der ligger mellem Løgumkloster og Toftlund, har i dag 110 medarbejdere.

Det er endnu ikke fast, hvor mange medarbejdere, der skal fyres, men mejeriet har nedsat et lokalt forhandlingsudvalg og aktiveret det lokale Arbejdsmarkedsråd, hvilket er praksis, hvis over 10 procent af stillingerne er i spil.

Fyringer sker som led i en effektivisering, hvor mejeriet fremover skal fokusere på oste som Samsø-, Gouda- og Edam-typer, mens produktionen af oste til det kriseramte sydeuropæiske marked flyttes til andre mejerier.

Den samlede produktion øges fra 13.000 tons om året til 25.000 tons, men den bliver mere effektiv og kræver færre medarbejdere.

Planen er, at cirka to tredjedel af produktionen, der flyttes væk fra mejeriet, flyttes til Grøndal Mejeri, som ejes af virksomheden Uhrenholt. Den resterende tredjedel bliver sandsynligvis videreført på Arla Foods Käsereien i Allgäu i Tyskland.

Branderup Mejeri er et Danmarks største ostemejerier. Det hører under Arla og rationaliseringen bunder i Arlas behov for at holde omkostningerne nede til fordel for selskabets ejere.